måndag, oktober 15, 2007

Porrbilar.

Jag är mycket väl medveten om att porr upprör många och det är förståeligt.
Kvinnosynen och den hjärndöda synen på sex (för att inte tala om handlingen och skådespeleriet) i filmerna är ju...riktigt korkad för att vara mild.
Men jag blir orolig när man vill inskränka saker och ting enbart grundat på moral.
I det här fallet vill man förbjuda några skåpbilar att göra reklam för porrklubbar.

Jag skulle kunna leva ett fullt fungerande liv utan porrklubbsreklam på Stockholms gator.
Men.
Nu råkar det inte vara förbjudet att driva porrklubbar i Sverige (även om jag kan tycka att det kanske borde vara det).Då får man leva med det eller ändra lagstiftningen.
Inte bara kräva ett förbud baserat på godtycke.
Tyvärr.

4 Comments:

Blogger Ninde said...

Är ingen generell motståndare till porr i övrigt. Men. När det gäller skåpbilarna handlar det om ytterligare en aspekt. Rätten för en mamma jag känner att slippa förklara för sin 10 åriga dotter vad bilen framför dem med en stor bild av en naken knästående kvinna som gör reklam för en porrklubb är.

Rätten att slippa höra grabbgängs hö hö kommentarer om kvinnor när den passerar. Rätten att slippa få hela objektiviseringen kastat i ansiktet i vardagen. Inte emot att de får göra reklam. Men sättet de gör det på får mig att känna obehag.

9:52 fm  
Blogger Mr K said...

Jag förstår hela den biten och håller med dig.
Men antingen förbjuder man vissa saker eller så gör man det inte,att försöka kringgå yttrandefrihetslagen är att gå för långt tycker jag.

Att det sen kör runt skåpbilar med porrklubbsreklam i Sth är ju helt vedervärdigt.
Jag har ju barn och kan säga att det ibland känns helt hopplöst att förklara vissa saker här i världen..

11:23 fm  
Blogger Ninde said...

Jag håller med dig till viss del.Detta ska inte angripas genom att tafsa på yttrandefriheten. Har inget principiellt problem med att de gör reklam för en klubb så länge den är laglig. Har inga moraliska synpunkter på strippklubbar i sig, om stripporna behandlas väl.

Lik förbaskat vill jag behöva se deras jättereklam jämt och ständigt lika lite som heterokillar vill bli bombarderade med reklam för nakna homomäns striptease.

Förbud borde kunna ligga under något av typen förargelseväckande beteende tycker jag. Just för att de inte nöjer sig med en affish som man kan undvika utan verkligen bombarderar långt utanför sin målgrupp..

3:54 em  
Blogger Mr K said...

Jag tror att vi känner ungefär likadant.

7:35 em  

Skicka en kommentar

<< Home