måndag, mars 31, 2008

Epilepsiattack.

Ok, jag vet att Epilepsi är en jobbig sjukdom men jag kan inte låta bli att le åt det ironiska i att massa epileptiker fick epilepsianfall av sin egen intresseorganisations hemsida.
Hackare med humor?

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

eh har själv epilepsi o ser inte alls det roliga i det hela?! forumet är det stället där man kan få förståelse av de som själva har epilepsi så vad är det roliga? Förklara tack!

10:40 fm  
Blogger Mr K said...

Hej Sandra!
Inte för att jag känner att jag har ett ansvar att förklara mig för en total främling, men ok.

Det finns mycket hemskt som händer här i världen, och vissa saker kan vara hemska och ändå ironiska på samma gång.
Observera att jag inte skrev att det var hahaha-roligt utan just ironiskt.

Sedan så ligger det nog i sakens natur att de som har epilepsi inte alls finner det lustigt, ironiskt eller vad det nu må vara. Du kanske hade känt annorlunda om det var något annat tillstånd saken gällde?

Trots det så gissar jag att anledningen att "nyheten" ens nådde våra medier inte var att den var en internationell angelägenhet utan att var just udda, lite lustig och att det faktum att många nog finner det ganska komiskt att epileptiker fick just epileptiska episoder av sin egen intresseorganisations hemsida.

Om du söker runt lite på internet (vilket jag ser att du redan gjort eftersom både du och andra epileptiker verkar ha kommenterat på de flesta bloggar som länkar till "nyheten" - ingen dålig lobby)
så märker du ju ganska snart att jag knappast är ensam om att dra på munnen.
Detta betyder dock inte att jag sanktionerar angrepp mot alla eplieptiker - men det tror jag nog säger sig självt.

Hoppas du fick din förklaring.
Ha en bra dag.

11:24 fm  
Anonymous Anonym said...

Jag drog också på munnen, trots att jag har en bror med epilepsi. Det var mycket elakt gjort av hackarna, men jag drog på munnen ändå.

6:57 em  
Blogger Unknown said...

Okej visst roligt.. vad ser du som humor är den största frågan? Humor på andras bekostnad kanske?

Jo om jag inte skulle vara epileptiker och se det ur din tråkiga synpunkt jo visst.. eller hmm.. nej jag skulle fortfarande se det som något som inte är så värst roligt. För vad är ironiskt i att dessa stackars människor fick lida över att få lite stöd från andra människor?

Ironi kanske du ska tänka över ett tag, om du tycker att precis efter du har tittat på en skräckfilm där någon blir torterad så blir du det direkt efteråt och skrattar åt detta kanske? Eller om du själv hade epilepsi så kanske du hade sett det på ett annorlunda sätt.

Men du förstår att detta kallas för empati för andra människor och det betyder att man bryr sig om andra förstår du men... du kanske inte visste att folk KAN bry sig om andra än sig själv. Och om du nu hade så roligt och som vissa andra också har jag beskyller inte alls just dig för detta leende på läpparna, så tycker jag nog att du ska kunna ge denna empati en chans innan du lägger ut din åsikt på din lilla blogg i fortsättningen för om du har roligt på andras bekostnad i framtiden så tar det nog inte så lång tid förrän någon har roligt på din.

Ha en bra dag.

12:37 fm  
Blogger Mr K said...

Oj, det var en både lång, arg och ganska nödig kommentar.

Ja du - "ironi" - ironin ligger ju i att anfallen de fick var från deras "egen" sida - ser du inte det så är du nog ganska trångsynt.

Inte riktigt samma sak som att se en skräckfilm och därigenom per automatik skratta åt tortyroffer - om jag själv torterade och sedan blev toryroffer däremot - ja, då är det ganska ironiskt.
Per definition - inte bara som min subjektiva åsikt.

Jag anser mig ha lika mycket empati som folk har mest, och jag hävdar ju fortfarande att "nyheten" hamnade i tidningen pga av att det var en komisk situation - och uppenbarligen var/är jag ju inte ensam att tycka det.

Folk har nog haft roligt på min bekostnad någon gång i livet och någon lär ha det igen - det får man nog leva med.

Jag märker ju att snudd på alla epileptiker i Sverige verkar ha gått online och mobiliserat sig för att kommentera på alla bloggar som nämner detta - som sagt, ingen dålig lobbyverksamhet.

För att förtydliga:

-Jag kan känna empati. För många olika saker.
-Jag kan ändå finna detta ironiskt, det föreligger ingen konflikt däremellan.

Ha en bra dag själv.

2:12 fm  

Skicka en kommentar

<< Home