onsdag, januari 09, 2008

Arg.

Under förra seklet fabricerade USA och dess regering och myndigheter tonvis med bevis för att ge sig själva en anledning att agera på olika sätt - sätt som av en ren händelse råkade gynna dem själva på ett eller annat sätt.
I mångas ögon är man bara vänstervriden om man hävdar att detta inte är något som har upphört utan pågår än idag, tillåt mig då att säga att det aldrig skett under särskilt öppna former - då.

USA´s senaste ursäkt för att beskriva Iran som ett definitivt hot mot världsfred är en incident i Hormuz-sundet i Persiska Viken där några mindre båtar kretsar kring två amerikanska krigsfartyg.

a) Om Iran skickar krigsfartyg till strax utanför amerikanskt territorium så låter de det bara bero?

b) Om man ska fejka ett "terroristhot" kanske man ska fejka det lite bättre än så här (3´45 in i videon).

c) Om Iran nu hade velat provocera USA till krig så hade det ju knappast varit så svårt. Och jag tror knappast de hade nöjt sig med att cirkla runt fartyg och skicka hot på bruten engelska.

d) Som vanligt är tajmingen ofelbar - just när Bush ska resa till mellanöstern och just när det börjar dra ihop sig till primärval på hemmaplan - får jag gissa att fler incidenter kommer att inträffa lagom till det Presidentvalet. Vore ju lägligt.

e) Är det fortfarande någon som tror att USA´s krigföring handlar om något annat än olja, kontroll och i slutändan pengar?

9/11 ska jag inte ens gå in på...