onsdag, februari 21, 2007

Kvinnovåld.


Läser i tidningen om det våld som vi män utövar mot kvinnor i Sverige idag.
Att så många män slår istället för att prata handlar givetvis om makt, men hur kommer det sig att så få reagerar på misshandeln, för visst finns tecknen där?
Själv har jag bara stött på ett fall där det för mig var helt solklart vad som skedde, som så ofta så vägrade hon lämna honom, delvis för att det var barn inblandade.Nu var det ju tyvärr de som drabbades hårdast av hela situationen...
Det som stör mig mest är att det i de flesta sammanhang är väldigt svårt att ens få till stånd ett samtal om detta i de flesta grupper som bara består av män.Och när man väl får det så är den gängse uppfattningen att det inte händer så ofta/inte är så farligt/är bådas fel/är deras ensak.
Viktigt att poängtera är att jargongen ofta ändras drastiskt när det är kvinnor närvarande.
Men för er kvinnor som gett upp hoppet om oss män, det finns fortfarande några som faktiskt bryr sig, fler än vad ni anar.

1 Comments:

Blogger Ninde said...

Ni är oerhört viktiga. Speciellt när det gäller att sätta gränser gentemot andra män. Uppfostra nya generationer med vad som är okej och inte.

Sedan kan man undra varför så få män fattar att de har allt att vinna på att situationen blir bättre? Vad är resten rädda för, att förlora i makt och kontroll över sin tjej?

10:27 fm  

Skicka en kommentar

<< Home